7 milioane de lei - exproprierile tronsoanelor I şi III ale ocolitorii Braşovului
Autor: Ovidiu VRÂNCEANU
Publicat la 12 decembrie 2013
Dacă tronsonul III a fost dat în folosinţă săptămâna trecută, tronsonul I este realizat în proporţie de 56% şi se află în conservare după falimentul constructorului.
Guvernul a aprobat, ieri, modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.27/2012 privind modificarea anexei nr.2 la Hotărârea Guvernului nr.1638/2004 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai mai multor obiective de investiţii, printre care se numără şi „Varianta ocolitoare a oraşului Braşov, pe DN 1”, precum şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Varianta de ocolire a municipiului Braşov, Tronson I-DN 1-DN 11 şi Tronson III-DN13 - DN1”.
Potrivit anexelor, statul urmează să plătească pentru exproprierea unei suprafeţe de aproape 75.000 de metri pătraţi circa 7 milioane de lei.
Dacă tronsonul III a fost dat în folosinţă săptămâna trecută, tronsonul I este realizat în proporţie de 56% şi se află în conservare după falimentul companiei austriece Alpine Bau GmbH. Pe tronsonul I s-au realizat segmentele de drum dintre poduri, pe care a fost turnat şi covor asfaltic. Cel mai mult de lucru a rămas la pasajul suprateran peste DN 11 şi linia de cale ferată Braşov – Sf. Gheorghe, unde nu au fost ridicaţi decât o parte dintre piloni. Pentru lucrările derulate de Alpine au fost achitate sume de 46.088.979,13 lei fără TVA. Pentru finalizarea tronsonului de 7,2 km mai sunt necesare încă 83,59 de milioane de lei, fără TVA, o parte din bani urmând să intre tot în contul Alpine pentru lucrările executate şi încă neachitate.
Tronsonul porneşte din segmentul care leagă zona Dârste de intersecţia cu strada Zizinului, merge prin spatele fostei rampe de gunoi din Uzina 2, se intersectează cu DJ 103 A Braşov – Zizin, ocoleşte CET-ul, traversează zona Timiş-Triaj cu un pasaj superior şi apoi Tronsonul II din ocolitoarea municipiului Braşov, cu un pasaj peste calea ferată spre Sfântu Gheorghe şi DN 11. Practic noua şosea va scoate traficul greu de pe drumul CET-ului şi Fundătura Hărmanului, dar acest lucru presupune încă o serie lucrări complexe pentru construcţia a trei poduri, două peste Timişul Sec şi unul peste pârâul Dârbav, a două pasaje, a unui nod rutier şi a unei intersecţii de tip giraţie, de care ar urma să se ocupe o altă societate.
Comentarii
nu este nici un comentariu
Adaugă un comentariu