Curs BNR

1 EUR = 4.9219 RON

1 USD = 4.1823 RON

1 GBP = 5.7455 RON

1 XAU = 242.4279 RON

1 AED = 1.1386 RON

1 AUD = 3.0855 RON

1 BGN = 2.5165 RON

1 BRL = 0.8041 RON

1 CAD = 3.3284 RON

1 CHF = 4.5428 RON

1 CNY = 0.6460 RON

1 CZK = 0.1916 RON

1 DKK = 0.6617 RON

1 EGP = 0.2669 RON

1 HUF = 1.3727 RON

1 INR = 0.0562 RON

1 JPY = 3.7865 RON

1 KRW = 0.3635 RON

1 MDL = 0.2311 RON

1 MXN = 0.2082 RON

1 NOK = 0.4723 RON

1 NZD = 2.9190 RON

1 PLN = 1.0763 RON

1 RSD = 0.0419 RON

1 RUB = 0.0568 RON

1 SEK = 0.4820 RON

1 TRY = 0.4884 RON

1 UAH = 0.1547 RON

1 XDR = 5.9414 RON

1 ZAR = 0.2833 RON

Editia 7501 - 23 iul 12:42

Cânepa ar rezolva nevoile de hrană şi energetice ale lumii

Autor:

Publicat la 01 februarie 2014

Seminţele de cânepă sunt de neîntrecut ca aliment foarte nutritiv, ele conţin antioxidanţi, proteine, caroten, fitosteroli, şi o serie de minerale calciu, magneziu, sulf, potasiu, fier, zinc, şi fosfor. Seminţele conţin poteine şi toţi cei 20

Cânepa ar rezolva nevoile de hrană şi energetice ale lumii

Seminţele de cânepă sunt de neîntrecut ca aliment foarte nutritiv, ele conţin antioxidanţi, proteine, caroten, fitosteroli, şi o serie de minerale calciu, magneziu, sulf, potasiu, fier, zinc, şi fosfor. Seminţele conţin poteine şi toţi cei 20 de aminoacizi cunoscuţi şi cei 9 amonoacizi esenţiali, vitamina A B1, B2, B3, B6, C, D, şi E.
Seminţele de cânepă conţin 30 – 35% ulei din greutatea lor, uleiul de cânepă este obţinut prin procesarea seminţelor de cânepă, uleiul alimentar are o culoare care variază de la verde deschis până la verde închis şi gust asemănator celui de nucă. Uleiul de cânepă are cel mai bogat continut de acizi graşi esenţiali, raportat la celelalte uleiuri vegetale, conferind un nivel ridicat şi complex de Omega 3 şi Omega 6. Datorită conţinutului de acizi graşi nesaturaţi, uleiul de cânepă este vulnerabil la oxidare, proces accentuat de expunerea la lumină sau căldură. De asemenea, uleiul de cânepă nerafinat conţine, în proporţie redusă, şi alţi constituenţi esenţiali cu proprietăţi benefice asupra întregului organism.
Nici o altă resursă alimentară nu ofera balanţa ideală de acizi graşi Omega-6 şi Omega-3 precum uleiul de cânepă Acizii graşi esenţiali sunt consideraţi „grăsimi sănătoase, necesare organismului uman, dar pe care acesta nu-i poate produce singur, aşa că trebuie să-i procure din mâncare, şi numai uleiul de cânepă conţine Omega-6 şi Omega-3, în raportul ideal, recomandat de medici şi nutriţionişti, de 3:1. Pe bună dreptate, se spune despre cânepă că este o plantă-minune…
Chinezii o utilizau ca plantă medicinală, iar indienii o foloseau în ceremoniile religioase.
Acizii graşi Omega 3 au un rol important în funcţionarea tractului gastro-intestinal, în reglarea tensiunii arteriale, în procesul de coagulare a sângelui, în mecanismul alergiilor şi în producerea unor hormoni. Esenţial este şi rolul anti-inflamator pe care aceşti acizi îl joacă în organism, reuşind să combată inflamaţiile fără a provoca reacţii adverse. Acizii Omega 6 permit diminuarea nivelului de colesterol „rău în sânge”.
Aceşti acizi fac parte din marea familie a lipidelor, indispensabile unui regim alimentar echilibrat. Rezultatele cercetărilor clinice din ultimii ani indică faptul că acizii graşi se recomandă pentru prevenirea şi tratarea mai multor afecţiuni medicale, printre care astmul bronşic, cancerul, depresia, diabetul, diverse eczeme, hipertensiunea arterială, osteoporoza, reumatismul şi obezitatea, contribuind la scăderea colesterolului nociv şi la creşterea nivelului de colesterol benefic.
 Beneficiile unei alimentaţii sănatoase, bazată pe acizi graşi Omega 6 şi Omega 3, în raportul optim prezent în uleiurile şi suplimentele pe baza de ulei de cânepă, sunt medical demonstrate prin:
- reducerea colesterolului şi a tensiunii arteriale;
- dezvoltarea celulelor nervoase, în special la copii;
- tratament adjuvant în psoriazis, acnee şi alte boli cutanate;
- întărirea sistemului imunitar;
- tratarea stărilor depresive.
Semintele de cânepă conţin între 30 – 40% proteine care conţin toţi amonoacizii esenţiali şi au de două ori mai multe proteine decât majoritatea produselor din carne.
Foarte avantoajoasă este calitatea proteinelor, acestea fiind cel mai uşor de digerat , astfel un kilogram de seminte de canepa pe luna pot furniza toate proteinele acizii graşi esenţiali şi fibrele dietetice necesare pentru supravieţuire.
 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie